top of page

Een Ontmoeting met
Tijd

Een korte film van Skyler Muller

hele film .00_04_38_03.Still022.jpg

Het verhaal

De tijd gaat te langzaam. Het werk is te saai. Frank zit tijdens zijn werk continu naar de klok te staren. Tot de klok ineens als persoon op zijn bureau zit. Tijd verwondert zich over de obsessie van Frank, waarom wil hij dat de tijd sneller gaat? 

hele film .00_05_44_09.Still033.jpg

Tijd

het personage

Tijd probeert te ontsnappen aan wie ze is. Ze wil niet leven in een wereld waar alles aan haar voorbij gaat, waar er geen nut zit in haar bestaan.

Ze wil Frank waarschuwen voor de keuze die hij maakt, maar is ook gefascineerd.

Waarom zit iemand continu naar de klok te staren? Waarom hoopt iemand dat de tijd sneller gaat? Als je maar een beperkte tijd hebt, waarom zou je dat verspillen?

 

Haar eigen leven is het leven waar ze Frank voor waarschuwt:

‘Als de tijd maar snel genoeg gaat, is er alleen nog maar licht. Geen mensen, gebeurtenissen.’

‘Er zijn banen waar je gelukkig van zou kunnen worden, denk je echt dat je dat hier kan vinden?’  

hele film _edited.png

Verhaal

Achter het

"Het idee voor deze korte film is ontstaan toen ik op de basisschool zat. Ik vond school erg saai, en staarde continu naar de klok. Op gegeven moment begon ik de klok als ‘beste vriend’ te beschouwen.

 

Ik was veertien toen ik het script schreef. Hiermee probeerde ik het gevangen zitten door het schoolsysteem  te verwerken. Pas later, toen ik de film daadwerkelijk ging maken, realiseerde ik me dat ik niet de enige ben die naar de klok staart, wachtend om naar huis te kunnen."

 

- Skyler Muller

bottom of page