top of page

Nu is het moment om een nieuwe hobby op te pakken

Je kent het vast wel: je hebt je huiswerk af en je zit je te vervelen. Meteen kijk je op sociale media of ga je filmpjes kijken op YouTube. Maar na een tijdje begin je je hier toch niet echt prettig bij te voelen. Om deze verveling te voorkomen, en in plaats van tijd weggooien, zal ik je een aantal argumenten geven waarom je nu een nieuwe hobby moet gaan oppakken.

Ten eerste, een nieuwe hobby zorgt voor uitdaging. Als je een nieuwe hobby oppakt, ga je iets doen dat je nog nooit gedaan hebt. Je moet dan eerst uitvinden hoe het werkt en je leert meteen iets nieuws. Dit houdt je uitgedaagd en zorgt ervoor dat je je minder verveelt. Je kan bijvoorbeeld een nieuwe taal gaan leren.

Laten we Chinees als voorbeeld nemen. De Chinese taal zit heel anders in elkaar dan Nederlands. Dit is dus een goede uitdaging en je zal je niet snel gaan vervelen.

En daarnaast, nieuwe hobby’s zorgen ervoor dat je meer talenten ontdekt. Iedereen heeft verborgen talenten en als je nieuwe dingen gaat uitproberen, zal je die tegenkomen. Dit kan je leven op z'n kop zetten (op een positieve manier)


Wat ik zelf heb gedaan tegen de verveling

Nu met het coronavirus zit je de hele dag thuis, en dit begint snel te vervelen. Om deze verveling tegen te gaan, heb ik schildersdoeken gekocht bij https://www.xenos.nl/ Ook heb ik een erg ambitieus project opgepakt: het maken van een 2D animatiefilm. Eerst was het het plan om dit met acteurs te doen en echt te filmen, maar een film maken met anderhalve meter afstand is vrij lastig. Animatie is hier een goede oplossing voor. In een ander blogbericht zal ik meer vertellen over dit project.


Ideeën voor hobby's die je kan oppakken

Je kan leren te tekenen aan de hand van tutorials op YouTube, zoals deze tutorial van Chloe Rose Art:

Ook zou je zelf een YouTube kanaal kunnen beginnen.


Zoals je ziet is er genoeg te doen om de verveling tegen te gaan, en aan een nieuwe hobby beginnen is zeker een goede optie.

Comments


bottom of page